API Koppelingen & Integraties

Applicaties, programma’s en systemen met elkaar laten communiceren middels API’s.

Wat is een API?

Een API staat voor Application Programming Interface, een software interface die ervoor zorgt dat twee applicaties, programma’s of systemen met elkaar kunnen communiceren.

Zo’n API kan gekoppeld worden aan een externe applicatie om data op te vragen of te bewerken. Eén databron (1 single source of truth) kan dus door verschillende applicaties gebruikt worden. Over veiligheid hoef je je geen zorgen te maken omdat voor elke API individuele functionaliteiten en rechten toegekend kunnen worden.

Software koppelen
=
Automatiseren

Je kent het vast wel, werken met verschillende software systemen , dubbel data invoeren, onnodig tijd kwijt aan controle en een kans op fouten in het gehele proces.

Dit soort situaties vraagt om automatisering. IT22 koppelt je software middels slimme API’s en zorgt dat je bedrijfsprocessen efficiënter verlopen. Zijn er geen API’s beschikbaar dan kunnen deze meestal wel gebouwd worden en daarna kan een API gateway gebruikt worden om de verschillende API’s te managen.

Voordelen van API’s

Schaalbaar en veilig

Schaalbaar en veilig

Toename efficiëntie door minder handelingen

Toename efficiëntie door minder handelingen

1 bron van waarheid voor je data

1 bron van waarheid voor je data

Besparing tijd en geld door afname fouten

Besparing tijd en geld door afname fouten

Bedrijfsprocessen beter afgestemd op elkaar

Bedrijfsprocessen beter afgestemd op elkaar

Juiste data op de juiste plaat op het juiste tijdstip

Juiste data op de juiste plaat op het juiste tijdstip

Hoe gaan wij te werk?

Een samenwerking behoort goed aan toe voelen met duidelijke verwachtingen en een transparant proces. Hiervoor ben je bij IT22 aan het juiste adres. Wij vinden een sterke samenwerking op basis van wederzijds vertrouwen erg belangrijk en zijn een partner voor de lange termijn. Ons team van specialisten heeft jarenlange ervaring met het bouwen van API’s en maatwerk applicaties.

Het samenstellen van het juiste team van experts gekoppeld aan een transparant proces is daarbij doorslaggevend voor een succesvolle realisatie.

Het proces

Koppelen van applicaties middels API’s

stap 1

Analyse

Huidige software wordt geanalyseerd, wensen en eisen worden geformuleerd, technische oplossingen en toekomstscenario's worden geschetst. Uitkomst: Technical Roadmap

stap 2

Implementatie

Onder leiding van een solutions-architect zullen een of meer (lead) developers en quality testers werken aan uw product. De voortgang wordt wekelijks gerapporteerd.

stap 3

Optimalisatie

Met behulp van onze monitorings tools worden de API’s en hun metrics continu bekeken en   afgestemd. Zijn er nieuwe inzichten dan worden deze direct toegepast en de API geoptimaliseerd.

stap 4

Onderhoud &
update

IT22 heeft ruime ervaring met het onderhouden en draaiend houden van enterprise software. Wij monitoren de software continu en voeren correctief, preventief, adaptief en perfectief onderhoud uit zodat u zich kan focussen op uw onderneming.

Meer weten over de mogelijkheden van API’s en koppelingen voor je project?

Vul het contact formulier in voor een vrijblijvende intake.

Bel ons

En krijg direct een beeld van de mogelijkheden

Stuur ons een bericht

En krijg binnen 24 uur een antwoord of we plannen direct een eerste kennismaking

Bezoek ons

En maak kennis met ons team onder het genot van een bakje koffie